25 juli 2024

vnnn.nl

En nog een WordPress site

Behandeling voor ptss syndroom volg je bij Psychotrauma Expertise Centrum!

Mensen die aan PTSS lijden hebben vaak last van ptss syndroom. Zonder behandeling kunnen symptomen jaren blijven bestaan. Wij geven behandelingen die voor rust en kalmte moeten zorgen. Aan de hand van psychologische testen en interviews bepaald een psycholoog of psychiater of de genoemde klachten passen bij het ziektebeeld PTSS. Vervolgens wordt er gekeken naar de verschillende behandelopties. Wij hebben veel mensen geholpen met ptss syndroom tijdens onze behandelingen. Het is ons doel om de patiënten met ptss syndroom te helpen en begeleiden met het herstellen van traumatische herinneringen. De patiënten die wij helpen en begeleiden tijdens de behandelingen verschillen veel van leeftijd. PTSS kan bij iedereen voorkomen die een zwaar verleden hebben gehad. Wij hebben veel mensen met ptss syndroom behandeld en doen er alles aan om de patiënt te helpen. Ptss syndroom behandeling volg je bij Psychotrauma Expertise Centrum!

Psychologische behandeling!

De best onderzochte en meest effectieve psychologische behandelingen zijn Cognitieve Gedragstherapie en eye Movement Desensitization and Reprocessing. Bij CGT ligt de focus op het blootstellen van het individu aan herinneringen aan het trauma en het opzoeken van situaties die angst oproepen. Het geval van EMDR worden de meest emotionele gevoelens, gedachtes en beelden van het trauma opgeroepen om hier vervolgens de focus van af te leiden met behulp van een stimulus.

 

Depressie?

Mocht er naast PTSS ook sprake zijn van depressie symptomen, dan wordt in de behandeling vaak gekozen voor een combinatie van behandelmethoden voor beiden. EMDR en CGT kunnen dan eventueel gecombineerd worden.