15 juni 2024

vnnn.nl

En nog een WordPress site

Voedingssuplementen

Intermitting fasting, mag je dan wel supplementen slikken?

Veel mensen hebben geprobeerd een intermitterend fating uit te voeren in een poging om gewicht te verliezen. Het vereist dat maaltijden gedurende een bepaalde tijd van de dag worden overgeslagen om vetten te verbranden en een gecontroleerde consumptie om energie op te wekken en een plotselinge gewichtstoename te voorkomen.

Voordelen Intermitting fasting

Intermitting fasting biedt een aantal gezondheidsvoordelen, naast het helpen van mensen om vet te verliezen. Deze dieetbenadering ondersteunt het herstel van de cellen, vertraagt de veroudering, bevordert de gezondheid van het hart en vermindert het risico op type 2 diabetes.

Het proces genaamd autofagie treedt op in het lichaam, die vertelt de cellen om zich te ontdoen van het opgebouwde afval. De darmbacteriën worden ook actief en produceren het eiwit dat bekend staat als de vasten-veroorzaakte vetverbrandingsfactor (FIAF) die het vetverbrandingsproces op gang brengt.

Maar in elk dieet verliezen mensen bepaalde voedingsstoffen en mineralen. Een koolhydraatarm dieet, een vezelrijke benadering of een eiwitrijk dieet beperkt je van het eten van bepaalde voedingsmiddelen die een goede bron van essentiële voedingsstoffen zijn.

Om tekorten te voorkomen voegen mensen voedingssupplementen toe aan hun dagelijkse routine om te helpen voldoen aan de voedingsbehoefte van hun lichaam. Het kan echter ingewikkeld zijn voor mensen die met tussenpozen vasten.

Goede voeding

Supplementen slikken bij Intermitting fasting

Je kunt de gezondheidsvoordelen van vasten verliezen wanneer je eender voedsel consumeert. Maar kunnen supplementen hetzelfde doen wanneer ze tijdens de vastenperiode worden ingenomen? Het antwoord is ja en nee.

Er zijn verschillende soorten vitaminen die worden aanbevolen om in te nemen met een lege maag of tijdens een maaltijd. De effecten van supplementen op het vasten hangen af van wat je neemt.

Curcumine en krillolie zijn twee van de meest voorkomende supplementen die je moet innemen tijdens je eet. Het lichaam absorbeert ze beter wanneer ze met voedsel worden ingenomen.

Vetoplosbare vitaminen vereisen het vullen van je maag met voedsel voordat je ze inneemt. Zij omvatten Vitaminen A, D en K en Omega Krill Complex.

Voor degenen die het aminozuur L-tyrosine nemen, is dit supplement veilig in te nemen op een lege maag. Echter, L-glutamine en vertakte aminozuren (BCAA’s) kunnen tijdens het vasten een probleem veroorzaken. Ook Myprotein kan een goede toevoeging zijn.

Van deze supplementen is bekend dat ze het insulinegehalte verhogen, wat een aantal gezondheidsvoordelen van Intermitting fasting kan blokkeren. Als je tijdens het vasten door wilt gaan met het innemen van supplementen of medicijnen, is het belangrijk dat je een arts raadpleegt om te begrijpen hoe de combinatie je lichaam kan beïnvloeden.

Voedingssuplementen

Sommige geneesmiddelen op recept moeten ook binnen bepaalde termijnen worden ingenomen. Inname op een lege maag kan niet alleen je Intermitting fasting verpesten, maar ook de voordelen van de medicijnen voor de gezondheid.