25 juli 2024

vnnn.nl

En nog een WordPress site

Is online relatietherapie iets voor jullie?

Steeds vaker kunnen zaken digitaal geregeld worden en zo kan er nu ook gekozen worden voor online relatietherapie. Zoals met alles het geval is, heeft het zijn voor- en nadelen. Het is dus goed om deze te overwegen en te kijken of dit iets is dat bij jullie past. Als het past, dan werkt online relatietherapie net zo goed als de offline variant. Sterker nog, dan kan het zelfs veel voordelen hebben! Reden genoeg dus om hier eens verder over te lezen als jullie relatie wel wat werk kan gebruiken.

Volgen van online relatietherapie

Relaties zijn voor mensen belangrijk, maar helaas blijven ze niet altijd goed gaan. Je kunt er dan voor kiezen om het bijltje erbij neer te gooien, maar je kunt ook kiezen voor offline of online relatietherapie. Vaak spelen er zaken waar jullie samen aan kunnen werken om de relatie weer te versterken. Als het even niet zo lekker loopt, dan hoeft dat echt niet te betekenen dat het ook nooit meer goed zal worden. Een relatie is altijd de moeite waard om tijd en aandacht aan te besteden, om te proberen alles te herstellen. En dat is natuurlijk helemaal het geval als er kinderen in het spel zijn. Werk door middel van online relatietherapie aan jullie band als ouders en probeer weer een goede basis te vinden. Door problemen op te lossen, er doorheen te werken als het ware, kun je de liefde voor elkaar weer opnieuw vinden. Natuurlijk lukt het niet altijd om alles te herstellen, om samen het geluk weer te vinden. Maar het is wel zo dat het bijna altijd de moeite waard is om in ieder geval een poging te doen. Want als het wel lukt, dan komen jullie er sterker uit en heeft jullie relatie weer veel potentie. Dat kan met online relatietherapie net zo goed lukken als met reguliere therapie!

Voor- en nadelen

Alles heeft altijd voor- en nadelen, dat is met online relatietherapie ook zo. Een minpunt is dat je niet met de therapeut of coach in dezelfde ruimte zit en dat kan het soms iets lastiger maken om elkaar goed aan te voelen. En sommige mensen praten gewoon liever ‘life’ met elkaar, dan via een beeldscherm. Maar daar staan dan weer verschillende voordelen tegenover:

  • geen reistijd
  • het gemak van je eigen omgeving
  • meer structuur in de gesprekken
  • veilige afstand

Doordat je geen reistijd hebt, is het vaak gemakkelijker om een afspraak in te plannen. Als jullie ergens een uurtje vrij hebben, is de online relatietherapie zo op dat moment in te plannen. Daarnaast zit je gewoon in je eigen huis en dat voelt vertrouwd. Mensen zijn dan soms meer op hun gemak en dat kan de gesprekken bevorderen. Je hebt via beeldbellen bovendien vaak minder de neiging om tijdens het gesprek af te dwalen, waardoor er meer structuur in de gesprekken blijft. Daarnaast ervaren sommige mensen het ook juist als prettig dat ze niet in dezelfde ruimte zitten als de coach of therapeut, dat schept de nodige afstand en maakt het soms gemakkelijker om je open te stellen. Klinkt online relatietherapie als iets dat bij jullie zou passen? Neem dan eens contact op met Martin Goedknegt van Zelfbewustzijn!