16 april 2024

vnnn.nl

En nog een WordPress site

Ontdek snel of je gezond bent met een soa test

Als je seksueel actief bent, dan is het belangrijk om beschermde seks te hebben. Als je een vaste partner hebt en dus alleen met elkaar seks hebt, dan hoef je geen condoom te gebruiken als je beide geen soa hebt. Het is daarom belangrijk om dat van te voren te testen. Dit zou dan meer een informatieve soa test zijn, zodat je van elkaar weet dat je geen seksueel overdraagbare aandoening hebt. Als je (nog) geen kinderen wil, dan moet je uiteraard nog steeds iets van een voorbehoedsmiddel of anticonceptie gebruiken. Het veiligste is om dan een condoom met pil te gebruiken, want de pil alleen biedt 99% bescherming. Dat is natuurlijk heel veel, maar het is geen 100%. Wat je ook kunt doen is de pil gebruiken en je avontuurtjes in de slaapkamer buiten de vruchtbare periode plannen. Maar dit is natuurlijk geen exacte wetenschap. Je zou als man ook voortijdig de penis kunnen terugtrekken om zaadlozingen in de vagina te voorkomen. Maar ook dit is geen zuivere wetenschap. In het heetst van de strijd kan het je wel eens ontkomen en ook kan er via voorvocht en dergelijke toch prima een zaadje bij de vrouw naar binnen dringen. Als je geen vaste partner hebt en wel geregeld seks hebt, dan is het belangrijk dat je voldoende bescherming gebruikt. Doe je dat niet, dan loop je risico en natuurlijk loopt je seksuele partner ook risico. Het kan immers zo zijn dat je zelf wat hebt opgelopen, maar daar geen weet van hebt. Zodra je dan seks hebt met iemand, dan geef je die ziekte weer door. Als je toch onbeschermde seks hebt gehad, dan moet je je meteen laten testen. Dit kun je doen bij soazelftester.nl. Je hoeft dus niet per se naar de GGD voor een soa test. Dat is wel zo prettig, want het kan best beschamend zijn om naar een echt persoon te gaan voor een soa test. Deze stelt je allerlei ongemakkelijke vragen en het is ook zo dat je je geslacht moet tonen. Er moet vaak een uitstrijkje worden afgenomen. Dat is vooral voor de man niet bepaald plezierig. Maar hoewel het bij de vrouw minder pijnlijk is, is het uiteraard niet comfortabel te noemen. Des te beter is het dan ook dat je de soa test thuis kunt doen met de zelf tester. Kijk dan ook gerust eens om te site om een zelf test te kopen waar je jouw soa test mee kunt afnemen. 

Doe de soa test binnen de 4 muren van je eigen woning

Als je voor een soa test je huis moet verlaten, dan is het al erg vervelend, maar je moet ook naar een druk bezochte plek. Je zit in een wachtruimte met andere mensen. Je moet een dokter spreken, je moet een bloedtest laten doen et cetera. Beter is het om gewoon thuis een soa test te doen bij jezelf. 

De vele voordelen van soazelftester.nl

Als je op de site bent, dan zie je ook meteen van welke voordelen je profiteert als je een soa zelftest gebruikt. Denk aan voordelen als: 

  • Geen hoge kosten
  • Geen gênante situaties
  • Geen dag vrij hoeven nemen