16 april 2024

vnnn.nl

En nog een WordPress site

Twee fenomenen uit de eerste wereld

First World Problems, problemen waar alleen mensen uit wel ontwikkelde delen van de wereld mee te maken hebben. Waarschijnlijk kun je er zonder te lang over na te denken zo een paar opnoemen. Denk aan 5 minuten lopen naar de winkel omdat er geen auto voor de deur staat. Elke maand bespreken we enkele van deze first world problems in de maandelijkse blog. Deze maand hebben we het over luiheid en over metro seksuele mannen. Waarschijnlijk ben je geïnteresseerd in deze problematiek dus lees snel verder!

Extreme luiheid

Als trainer van een voetbal elftal van jongens onder 13 kom ik dit probleem vaak tegen. Jongens die liever thuis Fortnite spelen dan in de buitenlucht trainen. Steeds vaker worden kinderen zwaarlijvig door een gebrek aan beweging. Waar kinderen 20 jaar geleden buiten speelden is de speellocatie verplaatst naar binnen. Niet raar natuurlijk met de verbeterde technologie zijn die spelletjes die kinderen spelen realistischer en leuker geworden. Wel doe ik een oproep aan ouders om de digitale speeltijd van kinderen terug te schroeven. Veel spelletjes makers spelen in op de dikker wordende kinderen en deze problematiek door spellen te ontwikkelen waarbij de speler moet bewegen. Door de opkomst van VR technologie verwacht ik hier een extra groei in te zien. Door meer te bewegen blijft de jeugd fitter en energieker. Dit is zeker aan te raden!

Metro seksuele mannen

Je kent ze wel, van die ´mannen´ die naar de zonnebank gaan en wanneer je met hun meekijkt op de telefoon klikken ze net een actie voor pijnloos ontharen weg. De welbekende metro seksuele man is in opkomst. Hele dagen lang zijn ze in de sportschool bezig om er zo gespierd mogelijk uit te zien. Ze doen dit vooral voor zichzelf, ze kijken namelijk erg vaak in de spiegel.