29 mei 2024

vnnn.nl

En nog een WordPress site

Vitaliteit heeft alleen maar voordelen

Wij leven in een heel andere maatschappij dan dat van onze voorouders. Wij brengen onze dagen veel langer aan het werk, zittend en er wordt op de koop toe van ons verwacht dat wij enkele uren doorwerken. De situatie op economisch gebied maakt leven door middel van een baan niet of nauwelijks meer mogelijk. Het is daarom belangrijk om vitaal te zijn om zodoende je levensjaren in de beste kwaliteit te overbruggen.

 Vita, levenskracht

vitaliteit

Om jouw leven waardevol te slijten, zal je vitaal moeten zijn. Maar wat is vitaliteit nou eigenlijk? Vitaliteit Is afkomstig van het Latijns woord vita, wat kracht betekent. Heden ten dage wordt vitaliteit geassocieerd met energie, levenskracht, levenslust maar ook werkkracht. Het betreft de gezonde geestelijke en lichamelijke toestand van een persoon.

Uit het voorgaande valt te halen dat vitaliteit alles te doen heeft met het positieve. Men zegt ook: “mensen die vitaal zijn, hebben een aantrekkingskracht van het positieve”. Er wordt dan ook enorm naar je opgekeken. Vitaliteit kan daarom alleen maar voordelen met zich mee brengen. Deze hebben wij voor je op een rijtje gezet.

 Voordeeltjes in een notendop

vitaliteit

Ten eerste voel je je niet alleen sterker… je bent gewoon sterker als je vitaal bent. Door dat je een fit leven op na houdt, voel je je beter, je ziet er stralender uit, je lacht, je hebt meer zelfvertrouwen en je bent gelukkiger. Gelukkige mensen hebben minder stress, wat ervoor zorgt dat je minder lusteloos bent.

Je zit boordevol energie omdat je energierijke voeding tot je neemt, voldoende slaapt en sport. Je kunt de negativiteit die doorgaans veel energie kost er makkelijker uit knikkeren. Je kunt ook langer doorwerken en langer doordenken… je houdt de rit langer vol. Het bovenste zorgt ervoor dat je minder ziek wordt en langer leeft.