15 juni 2024

vnnn.nl

En nog een WordPress site

7 redenen waarom je een sabbatical wilt nemen

Zeven redenen waarom je een sabbatical wilt nemen

Een sabbatical zou je eens in je leven een keertje moeten nemen. Het maakt niet uit wat voor jou de reden is om een sabbatical te nemen, maar gewoon een keer de sleur van alledag onderbreken en flink wat maanden – of misschien wel een heel jaar – iets anders doen, kan heel stimulerend werken voor de fase na je sabbatical.

Meest gekozen reden voor sabbatical
Wanneer je net kinderen hebt gekregen, kan het opgroeien van je kinderen de belangrijkste reden zijn om er een jaartje tussenuit te gaan. De fase waarin kinderen nieuwe dingen leren gaat zo snel, daar wil je met een gerust hart bij kunnen zijn en deel van uitmaken.

Reizen naar onbekende bestemmingen
Ook een wereldreis is een vaak gekozen reden om even afstand van het dagelijks leven te nemen. Ga Europa eens op je gemak bekijken of verlaat Europa en ontdek andere werelddelen. Met een rugzak te voet of met een camper, je ontdekt altijd nieuwe plekken en verbreedt je horizon op manieren die je van te voren niet had kunnen bedenken. Vaak maken mensen na een grote reis bij thuiskomst een carrièreswitch. Door afstand te nemen zie je wat je met de rest van je leven wilt doen. 7 redenen waarom je een sabbatical wilt nemen

Grote verbouwing
Heb je altijd al van een oud boerderijtje gedroomd en wil je de tijd hebben om bij die intensieve verbouwing te helpen? Dan neem je een tijd vrij en ga je met opgestropen mouwen aan de slag. Je leert nieuwe technieken en raakt emotioneel betrokken bij elke spijker die de muur in gaat. Je droom wordt werkelijkheid.

Verzorgen ouders
Soms wil je gewoon de tijd hebben om er werkelijk te kunnen zijn voor je ouders, een zieke tante of iemand anders die je nodig heeft. Veel mensen hebben spijt dat ze dit niet hebben kunnen doen voor een dierbare. Heb je een spaarcent achter de hand of faciliteert je werk je langere periode van verlof? Dan geniet je van elk moment dat je nog samen kunt doorbrengen.

Creatieve uitingen
Vaak denk je dat je wel toekomt aan je creatieve uitspattingen in het weekend of wacht je ermee tot je vakantie. Maar je vakantie is ook om bij te komen van je werk. Dus hoe fijn is het dan, als je een langere tijd kunt blokken in je agenda, om nu eindelijk dat boek te gaan  schrijven of die film te gaan maken? Ontdek je stamboom, doe een cursus filosofie of leer fotograferen. Alle creativiteit draagt weer bij aan je persoonlijke ontwikkeling. En doordat je een ander deel van je brein activeert, voelt het toch aan als ontspanning.

Persoonlijke ontwikkeling
Soms wil je gewoon de tijd om eindelijk te werken aan iets wat je al langer dwars zit. Doe het zelfstandig of met hulp van anderen, maar neem de tijd en word een gelukkiger mens.

Even helemaal niks
Je wilt nog zoveel, maar soms is een sabbatical uitermate geschikt voor even helemaal niks doen en maar gewoon zien hoe de dag komt. Dat kan thuis of je ruilt van huis met iemand anders en laat een andere omgeving je inspireren. Niks doen zou eigenlijk op ieders to do lijstje moeten staan. 7 redenen waarom je een sabbatical wilt nemen